Dick van Londen

Even voorstellen…

Dick van Londen werd in 1955 geboren in Varik. Ik ken de Betuwse mentaliteit als geen ander. Woont al 36 jaar in Tiel. Dick is getrouwd en heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Hij was vijf jaar succesvol directeur van de Montessorischool in Tiel. Opgebouwd van een opheffingsschool tot een stabiele basisschool in Tiel. Verder heeft hij in het Tielse bovenschools management in verschillende rollen met de wethouders samengewerkt. Momenteel werkt hij met professionals aan een integrale tool voor de onderwijs- en sportjeugd.

Dick, wat drijft jou om actief te zijn in de politiek?
Ik denk dat nu het momentum is om de nieuwe generatie ook politiek een stem en ontwikkelingskansen te geven.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
Ik ben integer, betrouwbaar, betrokken, creatief en optimistisch. Een slechte eigenschap van mij is, dat ik soms te goed van vertrouwen ben.

Welke verbeterkans voor Tiel zie jij?
Ik ga proberen om de jeugd integraal een basis te geven om succesvol in het leven te staan. Voor Tiel zet ik me in om het onderwijs effectiever, kindvriendelijker en meer leerkrachtgericht te maken. Ook wil ik me inzetten voor uitbreiding ( HBO) van het aanbod. Ook wil ik me inzetten om het sportbeleid te integreren in een algemeen jeugdondersteuningsbeleid.

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?
Hou van sport ( voetbal, tennis) Verder hou ik van oude binnensteden en ga graag naar bioscoop en theater.

Heb je tips, vragen of wil je me iets laten zien?
Stuur een dm via social media, een mail via info@lltiel.nl of spreek me aan op straat.