,

Motie Hertenkamp 19 oktober 2022

‘Hoe een dode kip een politieke speelbal werd’. Vandaag stond dit artikel in De Gelderlander.

We vinden het ontzettend jammer dat onze motie, die we samen met Lokaal Liberaal Tiel, ChristenUnie Buren Tiel, D66 Tiel en Forum voor Democratie Tiel indienden, niet is aangenomen door de gemeenteraad. De 5 partijen verzochten het college om het gesprek te voeren met het bestuur van het Hertenkamp, met hen te zoeken naar oplossingen voor geleden schade en een voorstel te doen in de Begrotingsraad 9 november.

De motie werd weggestemd door de coalitiepartijen om uiteenlopende redenen waar het artikel verder op ingaat.
Het college voert al gesprekken met het bestuur van het Hertenkamp, maar ‘even’ vragen wat de kosten zijn, zou een te zwaar verzoek zijn en dat initiatief moest het bestuur van het Hertenkamp nemen. De gesprekken lopen toch al?

In het artikel van De Gelderlander stond vanmorgen dat het om minder dan €5.000 gaat.

De indieners van de motie op 19 oktober zullen dat bedrag gebruiken als vertrekpunt voor een nieuwe motie tijdens de Begrotingsraad op 9 november.

We vinden echt dat het Hertenkamp, dat zo belangrijk is voor de kleinste Tielenaren, de mensen die er werken en voor veel van onze inwoners bijzonder is, geholpen wordt. De lokale politiek moet daarom niet afwachten, maar in actie komen. We houden je op de hoogte!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *